• U bent hier:
  • Home
  • Nieuws
  • ‘Werken in de energietechniek is mijn passie’

‘Werken in de energietechniek is mijn passie’

‘Together we make a difference’ staat er op de website van Temphory, specialist in het opleiden en leveren van energy technicians. Niet zomaar woorden, hier werken ze aan de toekomst van statushouders. Mensen die in het land van herkomst al in de energietechniek gewerkt hebben maar geen Nederlands diploma hebben worden door Temphory begeleidt en aan een baan geholpen.

Verder komen

Een prachtig initiatief dat William Bijker, operationeel directeur, met twee handen aannam toen het zich voordeed. “Onze kracht zit hem in het verder ontwikkelen van mensen, onder andere in de energietechniek. MBO’ers met een diploma op niveau 2 laten wij met de juiste opleiding en begeleiding doorgroeien naar niveau 3 of zelfs 4.” Een aantal jaar geleden kwam het bedrijf in contact met netbeheerder Liander en het UAF, een stichting die zich inzet om gevluchte studenten en professionals beschikbaar te maken voor onze arbeidsmarkt.

Eerste groep

De vraag naar goedgeschoold en gecertificeerd technisch personeel is hoog en het is moeilijk om de juiste mensen te vinden. William: “Schoolverlaters en professionele zij-instromers hebben we al lange tijd in het vizier. Maar statushouders met een verblijfsvergunning, die mogen wonen en werken in Nederland, hadden we nog niet eerder geprobeerd.” Drie jaar geleden zijn Temphory en Liander begonnen met een groep van 10 statushouders. Marijn van Roekel, Senior Recruitment Consultant: “Een hele gemotiveerde groep mensen uit verschillende landen zoals, Kameroen, Iran, Eritrea en Syrië. We verzorgen niet alleen de opleiding maar kijken ook naar het sociale aspect, dat is belangrijk omdat ze heel wat hebben meegemaakt voordat ze bij ons terecht komen.”

Taal

Na een periode van theorie- en praktijklessen gaan ze voor een stage aan het werk bij een netbeheerder of aannemer. Het hele traject duurt drie jaar, een deel van de mensen krijgt vervolgens een contract bij een extern bedrijf of blijft in dienst van Temphory. William: “De eerste tien mensen die we opgeleid hebben zijn nu aan het werk. En de tweede groep is afgelopen mei begonnen. Natuurlijk is de taal lastig. De lessen worden in het Nederlands gegeven en er wordt onderling ook alleen maar Nederlands gesproken. Het grootste struikelblok zit hem in de schriftelijke examens van bijvoorbeeld VCA of Stipel. Mensen weten vaak perfect hoe het werk veilig gedaan moet worden en wat de regels zijn. Maar als je de vraag op het examen niet goed begrijpt dan komt dat er dus niet uit.”

Pehzman Amiri woont met zijn vrouw en zijn twaalfjarige dochter in Eefde. Hij vluchtte in 2015 uit Iran en maakt nu deel uit van de tweede groep. “In Iran werkte ik voor een energiebedrijf. In Nederland heb ik geprobeerd zelf een baan te vinden maar dat lukte steeds niet. Ik had geen rijbewijs, sprak de taal niet goed genoeg en had geen Nederlandse diploma’s. Ik ben heel blij dat ik nu via Temphory begeleiding krijg, mijn diploma’s kan halen en straks een baan heb. Ik zie het als een eerste stap. Mijn droom is om weer in de hoogspanning te werken, want werken in de energiebranche is echt mijn passie.”