• U bent hier:
  • Home
  • Nieuws
  • Van slimme meter naar laadpaal, wat kun je ermee?

Van slimme meter naar laadpaal, wat kun je ermee?

Net als andere sectoren kampt ook de installatiebranche met grote personeelstekorten. Van 20.000 openstaande vacatures bij de lidbedrijven van Techniek Nederland schrikt niemand meer. De oplossing voor dit probleem is er ook zeker nog niet. En het werk moet wel gebeuren. Judith van Heeswijk, programmamanager Ontwikkeling, Scholing en Arbeidsmarkt bij Techniek Nederland, houdt zich met dit vraagstuk bezig.  

Mensen ontwikkelen

Ze valt meteen met de deur in huis: “Ik ben geen onderwijskundige en ook geen ingenieur. Maar mijn vader gaf les, heeft examens ontwikkeld én had een installatiebedrijf.” Naast haar werk bij Techniek Nederland zit ze ook in het bestuur van het O&O-fonds en is ze betrokken bij InstallQ. “Vanuit verschillende invalshoeken ben ik bezig om te kijken hoe we mensen in onze branche zich verder kunnen laten ontwikkelen en behouden voor al het werk dat er te doen is.”

Monteurs slimme meters

Nog niet zo lang geleden werden er veelal zijinstromers aangetrokken om de enorme operatie voor het vervangen van analoge meters voor nieuwe ‘slimme’ varianten. Zijn die mensen niet uitermate geschikt om opnieuw in te zetten? “Dat zijn ze zeker. We hadden die vraag eigenlijk vooraf met elkaar moeten bespreken. Doe je dat niet, dan kan het zo maar zijn dat de slimme-metermonteur straks pakjes bezorgt. Zo had ik laatst iemand die mijn laadpaal installeerde en eigenlijk taxichauffeur was. Ik vroeg hem direct wat zijn plannen waren voor het moment waarop de vraag naar het installeren van laadpalen verzadigd is.”

Opleidingsmogelijkheden

Want de mogelijkheden zijn legio. Als je eenmaal bij een lidbedrijf werkt, kun je via opleidingstrajecten een erkend diploma halen. “Bijvoorbeeld via een BBL-opleiding of een verkort trainingstraject. Dat moet zoveel mogelijk maatwerk zijn. Als je al een aantal diploma’s of certificaten hebt, wil je alleen dat ontbrekende stukje bijleren. Dat kan steeds meer met mbo-certificaten. Het zijn manieren om mensen binnen bedrijven te laten doorstromen naar andere functies en te behouden voor de branche.”

Samenwerken

Volgens Van Heeswijk zijn er ook nog andere manieren om het werk gedaan te krijgen. “Door efficiënter samen te werken bijvoorbeeld. Het komt nog steeds voor dat twee verschillende monteurs van verschillende bedrijven naar een klus gaan omdat ze niet bevoegd zijn om elkaars werk te doen. Om dat op te lossen moet je werken aan het onderlinge vertrouwen in elkaars vakmanschap. Bijvoorbeeld door de eisen waaraan iemand moet voldoen gezamenlijk vast te leggen. Zo kun je het werk binnen de branche vanuit dezelfde normen en regelingen uitvoeren.”

 

De oplossing voor het personeelstekort is er op korte termijn niet. Ondertussen hoopt Judith op verschillende manieren bij te dragen aan een oplossing.