Buiten met | Stam & Co

Er staat een stevige wind en er is veel regen op komst. Maar in Blokker werken de mannen van Stam & Co gestaag door. In de Kolenbergstraat werken ze de komende drie maanden aan het vervangen van een poreuze PVC-leiding die er ligt. Stipel is vandaag buiten met Gerard Tjipjes, uitvoerder en zijn mannen.

Preventief

De straat is aan een kant keurig afgezet zodat het verkeer er veilig langs kan. “Ik zeg altijd, we zijn te gast. Dan moet je er ook voor zorgen dat er zo min mogelijk overlast is. Voorkomen kun je het niet, want als de straat zo openligt als nu kun je je auto als die op de oprit staat niet gebruiken. In de komende maanden gaat de straat ook aan de andere kant open. Het vervangen doen we omdat de gemeente hier straks het riool gaat vervangen. Als je gaat graven en je raakt een poreuze leiding dan kan er gas uit wegstromen, met alle gevolgen van dien.”

Na het aanleggen van de nieuwe leiding kan er straks weinig misgaan. Een veilig idee! Gerard zit al veertig jaar in het vak. “En dat blijf ik zeker nog wel even doen. Sommige collega’s vinden het leuk om aan nieuwbouwprojecten te werken. Maar daar wonen dan nog geen mensen. Dat is echt niks voor mij. Ik ben graag onder de mensen en regel de zaken graag goed.”