Buiten met | Van Voskuilen

Midden in het centrum van Driebruggen staat de keet van Van Voskuilen. Ricardo Zalm werkt nu 10 jaar bij Van Voskuilen. Begonnen als grondwerker, daarna monteur Gas en Water en nu Werkvoorbereider. ‘Van Stipel heb ik alle certificaten wel gehaald’, zegt hij zelf. In Driebruggen is het team al een tijdje bezig met het saneren van de gas- en waterleidingen en laag- en middenspanningskabels. Ook de riolering wordt meegepakt. Zo zitten de bewoners er straks voor dertig jaar weer netjes bij.

Veiligheid en kwaliteit

Bij Van Voskuilen gaan ze voor het leveren van de hoogst mogelijke veiligheid en kwaliteit. “Het is belangrijker dan snelheid”, vindt Ricardo. Als het niet anders kan, nee zeggen. “Als we geen veiligheid en kwaliteit kunnen leveren dan doen we het niet.” Bij Van Voskuilen zijn de functies van WV’er en uitvoerder gescheiden van elkaar. Dat maakt het ook makkelijker om de veiligheid en kwaliteit te waarborgen. “De veiligheid staat bij ons altijd voorop. Als een uitvoerder door wil, maar de WV’er is het daar niet mee eens, dan gebeurt het niet.” Dat levert soms ook wel discussies op. “Door met elkaar in gesprek te blijven, lukt het altijd wel om de uitvoerder te overtuigen. Wij zijn tenslotte wel verantwoordelijk dat het veilig gebeurt. En wij hebben als WV’ers altijd gelijk”, lacht Ricardo.

En het kan altijd veiliger. Daarom is trede vier op de veiligheidsladder de volgende stap waar de aannemer aan denkt. “Het is een cultuuromslag, dat heeft tijd nodig. De vier gouden veiligheidsregels en een video https://www.youtube.com/watch?v=HRcPWSAWGXU , helpen ons om die cultuuromslag te bereiken.”