Buiten met | A. Hak

Het stormt in Nederland. Vrachtwagens vallen om, aanhangwagens staan geschaard op de weg. Maar in Donderen wordt gewoon gewerkt. Afzeggen om een reportage te maken is er dus ook niet bij. En dat er doorgewerkt wordt is maar goed ook. Enexis kreeg klachten over de elektriciteitsvoorziening, er waren ‘spanningsklachten’ met flikkerende lichten als resultaat. Aannemer A.Hak nam de opdracht aan, en vervangt ook meteen de water- en gasleiding. Dyon Withoff, uitvoerder vertelt.

Knipperende lampen

“Het is niet fijn om als bewoner steeds weer werkzaamheden in de straat te hebben. Daarom proberen we altijd zoveel mogelijk werk te combineren”, begint Dyon. Deze 28-jarige uitvoerder deed HBO Civiele techniek, maar om in de ondergrondse infra verder te kunnen deed hij nog een aanvullende opleiding bij KIWA. “In dit dorp vervangen we in 20 weken alle oude asbestcement waterleidingen, de wit pvc-gasleidingen en oude GPLK-laagspanningskabels. Er komt ook een nieuw trafostation waar wij de nieuwe kabels op aansluiten.”

Veilig

Als uitvoerder houdt Dyon de veiligheid goed in de gaten. “Maar het fijne is dat we ook aparte werkverantwoordelijken in dienst hebben. Zij zijn volledig vrijgemaakt voor het toezicht houden op het werken volgens de BEI en de VIAG.” Het team heeft Dyon zelf samengesteld: “We hebben hier een fijne club, met alle disciplines bij elkaar: iemand voor de kabels, een fitter voor gas en water.” Zelf ziet Dyon zichzelf nog wel een tijd bij A.Hak werken. “Ik heb nog wel ambities hoor, A. Hak is een groot bedrijf, dus doorgroeien naar hoofd uitvoerder behoort zeker tot de mogelijkheden.”